مدرسه تمدنی بینات

مدرسه تمدنی بینات


معرفی مجموعه

«بینات» جایی برای ایجاد محله امام رضایی

 

«کانون فرهنگی بینات» با مدیریت مرتضی فروزانمهر و با حضور جمعی از طلاب و دانشجویان با هدف احیای علوم اهل بیت و در جهت مطالبه‌گری در این حوزه شکل رفته است. فقه، مرجع اصلی اعضای این کانون برای اداره جامعه است و در این زمینه از کلی‌گویی فراتر رفته‌ و با ارائه تصویر دقیقی از تمدن اسلامی در همه حوزه‌ها از جمله شهرسازی وآموزش، خودنمایی کره‌اند.

تاکنون ۸۱ نظریه در حوزه تمدن اسلامی توسط شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در حوزه علمیه قم تدوین شده و این شورا همواره به دنبال جریان ‌سازی و تمدن‌سازی آنها بوده است. یکی از این نظریه‌ها مدیریت شهری محله‌محور است که با نگاه فقهی و تمدنی از آیات و روایات استخراج شده است و توانسته ایرادات اساسی و جدی را نسبت به اداره شهرها در مدل توسعه‌محور وارد کند و برای رفع آنها پیشنهادات جایگزین و سازگار با بوم ایرانی را ارائه کند.

اعضای کانون بینات در مسیر گفتمان‌سازی و جریان‌سازی این نظریه تلاش می‌کنند. آنها معتقدند به سبب کثرت نسخه‌های غربی و الگو قرار دادن آنها برای حوزه‌های مختلف زندگی و نبود نسخه‌های ایرانی_اسلامی مطلوب، مردم با مشکلات متعددی در حوزه سلامت، تغذیه و دارو، مدیریت شهری و... مواجه‌اند. در این راستا بعد از گفت‌و‌گو با مردم محلات مشهد و برگزاری دیدار و نشستی با مدیران شهری در دی ماه ۱۴۰۰ طرحی را با عنوان "طرح تمدنی محله امام رضا(ع)" بر مبنای مدل مدیریت شهری محله‌محور ارائه کرده‌اند. در این طرح با توجه به حساسیت و قابلیت الگوگیری که شهر مشهد دارد و متناسب با جغرافیا و شرایط فرهنگی و اقتصادی شهر، حدود ۱۰۰ ایده قابل‌اجرا برای اداره‌ محله‌محور شهرها مشخص شده است.

در "طرح تمدنی محله امام رضا(ع)" که به مدیران ارشد شهرداری و اعضای شورای شهر مشهد ارائه شده، چگونگی طراحی و ساخت یک محله از سوی گروه بینات مشخص شده است.

در این طرح، محلات محل تامین نیازهای خانواده با محوریت مسجد و امام جماعت در نظر گرفته شده است و با این نگاه خدمات و امکانات موجود به گونه‌ای باز تعریف شده که با فراهم کردن نیازهای اولیه زندگی، تامین نیازهای شغلی، آموزش فرزندان، تفریح و... در محله‌ها، سفرهای درون شهری افراد به حداقل برسد و در نتیجه آن اعضای خانواده زمان بیشتری را در کنار هم سپری کنند.

 یکی از مهمترین ویژگی‌های شهر محله‌محور، توجه به توسعه افقی شهرها به جای توسعه عمودی آنها است. به عنوان مثال افزایش ساخت منازل ویلایی در حاشیه شهرها مدنظر است. برای رسیدن به این نقطه و اجرایی شدن این طرح دوران گذاری درنظر گرفته شده که در آن به اقتصاد قشر محروم توجه ویژه‌ای شده است.

علاوه بر آن اعضای این کانون بعد از گفت‌و‌گو با مردم پیشنهاداتی را از قبیل استفاده از امکانات محدوده، تدریس و علم آموزی در مسجد با عنوان "مدرسه در مسجد" و ساماندهی حوزه مشاغل شهری با ساماندهی نحوه کسب مردم به نفع فقرا و محرومین ارائه کرده‌اند.

از اهداف این طرح هم می‌توان به افزایش شناخت مردم نسبت به هم اشاره کرد که به منظور  گسترش ازدواج و تامین امنیت بیشتر در محله است.

ویدیو ها

پوستر ها

 

 

راه های ارتباطی

 آدرس مجموعه: این مجموعه آدرس ثابتی ندارد

تلفن همراه: 09356181916

وب سایت : https://wsti.ir

شبکه های اجتماعی:
رویداد هم افزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی @1401