مجتمع فرهنگی مذهبی خیمه الانتظار

مجتمع فرهنگی مذهبی خیمه الانتظار


معرفی مجموعه

«خیمه‌الانتظار» هیاتی مردمی با چشم‌اندازهای فرهنگی و اجتماعی

 

هیات‌های مذهبی و خصوصا هیات‌هایی که توانسته‌اند به جز فعالیت در زمینه برگزاری آیین‌های مذهبی، به صورت هدفمند با مخاطب ارتباط داشته‌باشند، از جمله پایگاه‌های مهم فرهنگی به حساب می‌آیند.

مجموعه «خیمه‌الانتظار» هم از جمله هیات‌های مذهبی بوده که هر چند فعالیت‌های آن طی یک دهه، در برگزاری مراسم در ایام خاص مذهبی منحصر بوده، اما کم‌کم از این قالب ثابت جدا شده و رویکردهای تربیتی در آن رنگ و بو می‌گیرد.

آنگونه که حجت‌الاسلام روح‌الله قاسمی که مسئولیت‌های فرهنگی و علمی خیمه‌الانتظار را عهده‌دار است می‌گوید؛ آغاز فعالیت‌های خیمه‌الانتظار در سال 1376 رقم خورده و برنامه‌های آن نیز صرفا در برگزاری مراسم نیمه شعبان متمرکز بوده‌است. این فعالیت‌ها در زمینی از موقوفه‌های سادات رضوی آغاز شده‌است. پس از حدود یک دهه فعالیت در این زمینه، کم‌کم برگزاری برخی مراسم مهم دیگر مثل عید غدیر، دهه اول محرم و... نیز به این مجموعه برنامه‌ها افزوده می‌شود.

در ادامه به همت جمعی از خیران و کمک‌های مردمی، در سال 1396 و حدود 20 سال پس از آغاز به کار هیات، دو منزل قدیمی‌ساز خریداری می‌شود و توسط مدیران هیات، وقف خیمه‌الانتظار می‌شود و پس از آن نیز گام بعدی فعالیت‌های این مجموعه در قالب یک سند 20 ساله تنظیم شده و عرصه‌های مختلف مورد نیاز فعالیت یک تشکل مردمی در آن لحاظ می‌شود.

فعالیت‌های خیمه حتی در دوره شیوع کرونا هم به اشکال مختلف ادامه داشته، از اقدام برای تامین نیازهای آن روزها گرفته تا برگزاری مراسم‌ها و...

ضمن اینکه در موضوع تهیه بسته‌های معیشتی و کمک به خانواده‌های نیازمند نیز ماهیانه 313 بسته معیشتی بین خانواده‌ها توزیع می‌شود که تعداد این بسته‌ها در حال‌حاضر به بیش از 400 بسته رسیده و هزینه‌های آن هم از طریق کمک‌های مردمی تامین می‌شود.

در زمینه مباحث آموزشی، آموزش از دوران کودکی لحاظ شده‌است و کم‌کم چند شعبه پیش دبستانی، دبستان و نیز مدرسه علمیه در خصوص این موضوع تاسیس شده که در پیش دبستانی و مدارس، علاوه بر دروس رسمی، به موضوع آموزش آموزه‌های اعتقادی متناسب با آن سنین توجه می‌شود.

در حال حاضر 12 کانون ذیل فعالیت‌های خیمه‌الانتظار تعریف شده که در عرصه‌های مختلف فرهنگی و تربیتی برنامه‌های خود را اجرا می‌کنند.

تاکید مسئولان این مجموعه بر مردمی بودن برنامه‌ها و تامین هزینه‌ها توسط مردم بوده و تلاش کرده‌اند از کمک‌های نهادها و دستگاه‌ها در این مجموعه استفاده نکنند.

حجت‌الاسلام قاسمی همچنین اعتقاد دارد که اگر بتوان در هر شهر تشکل‌های مردمی با زیرساخت و چشم‌انداز مشخص داشت، حتی در صورت تغییر مسئولیت‌های اجرایی دولتی، مسیر آن شهر تغییر نمی‌کند و این از جمله راه‌هایی است که می‌توان شهر و کشور را به خوبی حفظ کرد.

 

ویدیو ها

پوستر ها

 

راه های ارتباطی

 آدرس مجموعه: مطهری شمالی 46

تلفن همراه: 09151002830

وب سایت : http://kheymatolentezar.com

شبکه های اجتماعی:
رویداد هم افزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی @1401