«کانون رایحه» پاتوقی زنانه برای زنده نگهداشتن انقلاب
«کانون فرهنگی رایحه» از سال1399 توسط وجیهه رفائی، محمدحسینزاده با هدف ایجاد یک فضای امن برای فعالیتهای تخصصی بانوان در حوزههای رسانهای، فرهنگی و هنری تاسیس شد.
رفائی پس از 23 سال فعالیت فرهنگی و رسانهای با تشکیل این کانون تصمیم گرفت این فضای ایمن را برای دختران و بانوان جوان و نوجوانی که فعالیت پراکندهای در حوزههای رسانهای فرهنگی و هنری داشتند و بهدنبال فرصتی برای رشد بودند ایجاد کند. ابتدا با برگزاری دورههای مختلف که مورد استقبال بسیاری قرار گرفت فعالیت کانون آغاز شد که به دلیل شیوع کرونا به صورت آنلاین و بالطبع در گستره کشوری برگزار شد.
سپس دورههای تعاملی با نهادهایی از قبیل نهاد رهبری و بسیج دانشگاه برگزار کرد که نمونه آن «آکادمی هنری آسمان» بود. پس از آن کارگاههای آموزشی مصاحبه خلاق که کمک شایانی در رشد و تعالی مخاطبان بود را برگزار کرد.
بهرهمندی از استادان صاحبنام و شناخته شده از امتیازات برگزاری این دورهها بوده است که ضمن ایجاد فرصتی برای معرفی بچهها به مقاصد کاری مورد نظرشان، عاملی در مرکز توجه بیشتر قرار گرفتن خود کانون نیز بوده است.
در کنار این فعالیتها، زمینه و میدانی ایجاد شد که از همه تجربه های رسانهای که تاکنون نوجوانان و جوانان تجربه کردهاند هم استفاده شود تا مفهوم کار رسانهای را بهخوبی درک کنند.
پس از آن با برگزاری پاتوقهایی در مسیر تربیت مجریان جوان و نوجوان، افراد مستعد شناسایی شدند و کانون نیز در نقش پل ارتباطی با مراکز اصلی فعالیتهای رسانهای برای آنان ظاهر شد.
پاتوقها در موضوعات تخصصی (قصهگویی، مجریها، گویندهها و دخترانه) یک حرکت خلاق، دلی و شاخص محسوب میشدند که رویشهای مختلفی را در دل خود نشان داده است.
همچنین پاتوق دخترانه نیز که یکی از پاتوقهای جذاب این گروه است فقط تفریح می باشد که بهطور ثابت، هفتهدرمیان برگزار میشود و هدف از آن تجربه مهربانی و فضای امن و شاد برای دختران است که ذیل آن، اهداف آموزشی نیز بهطور غیرمستقیم القا میشود. سایر پاتوقهای تخصصی با استفاده از ظرفیت افراد متخصص، اثرگذاری بالای خود را بر قشر مخاطب حفظ کرده است.
جشنواره کودک و همچنین گروه تئاتر بانوان همراه با ارائه یک بسته هنری کامل از اجرا و نمایشنامه خوانی تا نقد نیز از دیگر برنامههای این کانون است.
هدف کلی «کانون رایحه» تجمیع بانوان ذیل یک مجموعه با هدف انقلابی برای زنده نگاه داشتن نام انقلاب در حوزه انقلاب است.
از مشکلات و چالشهای این مجموعه، کمبود سرمایه و نبود مکان مناسب است که به شکلی بروکراتیک اختصاص آن به تشکلها محال میشود. چالش دیگر کانون رایحه متقاعد کردن بانوان فعال در حوزههای تربیتی برای ورود حرفهای به حوزههای هنری است.
دستاورد این کانون، تجمیع دختران و بانوان در رده سنی 13 تا 25 سال، با نگاههای متفاوت به تمامی مبانی اسلام در قالب پاتوق برای فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای با هدف تربیت انقلابی در یک مجموعه است.
آدرس مجموعه: مشهد، انتهای بلوار آخوند خراسانی، خانه جوانان
تلفن همراه: 09302848018
شبکه های اجتماعی: