مرکز نیکوکاری و کارآفرینی ام البنین

مرکز نیکوکاری و کارآفرینی ام البنین


معرفی مجموعه

مسجد فاطمه‌الزهرا(س) جایی برای رشد اقتصادی و اجتماعی محله

مسجد فاطمه‌الزهرا(س) در محله مرحوم مصطفی خمینی از سال 1394 فعالیت فرهنگی و اجتماعی خود را با تمرکز بر چند حوزه آغاز کرد. در ادامه این مجموعه اقدام به تشکیل مرکز نیکوکاری و خیریه حضرت ام‌البنین(س) کرد و فعالیت‌ها با مدیریت حجت‌الاسلام حجت رنگ‌آمیزطوسی در این مجموعه آغاز شد و تا به امروز ادامه یافته است.

اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ذیل مجموعه این مسجد و خیریه با هدف تحقق‌بخشی به شعار «مسجد، کانون محله» آغاز شد و در این مسیر، هدفی با عنوان «مسجدِ تراز» در سطح شهر از سوی امام جماعت مسجد و اهالی محله تعیین شد که تلاش‌ها حول رسیدن به این هدف صورت گرفته است.

در این مجموعه فرهنگی و مرکز نیکوکاری در شروع کار برنامه‌ریزی به گونه‌ای انجام گرفته که مسجد تمام ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی را برای سنین مختلف در خود جای دهد. اولین قدم در این راستا ایجاد مهدکودکی زیرنظر مسجد و امام جماعت محله بوده است که فعالیت خود را از 6 سال قبل آغاز کرده است. در ادامه برای پسران و دختران نونهال و نوجوان به ترتیب مدرسه در مسجد و باشگاه دختران حوا ایجاد شده است.

در «مدرسه در مسجد» پسران این فرصت را دارند تا در ایام فراغت خود با حضور در مسجد هم تعالیم و مفاهیم دینی را فرا بگیرند و هم از آموزش‌های اجتماعی و اخلاقی بهره‌مند شوند. باشگاه «دختران حوا» هم که در فضایی بیرون از مسجد ایجاد شده است، فضای مناسبی است که دختران نوجوان در فضایی امن دورهم جمع شوند و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی خود را اجرا کنند.

با وجود اینکه اهالی مسجد و خیران در قالب مرکز نیکوکاری و خیریه حضرت ام‌البنین(س) در این سال‌ها بیش از 700 خانواده را تحت حمایت قرار داده‌اند اما در سال‌های اخیر رویکرد جدیدی را در پیش‌ گرفته‌اند و بیش از کمک‌های مالی به دنبال توانمندسازی مددجویان در حوزه درآمدزایی هستند. در این راستا اعضای این خیریه اقدام به تهیه محتوا‌های آموزشی در زمینه کارآفرینی و اشتغال در خانه کرده‌اند که این محتوا را در اختیار افراد مددجو بگذارند و در ادامه برای ایجاد شغل موردنظر آن‌ها را یاری کنند. البته این مجموعه با در نظر گرفتن این موضوع که برخی کودکان یتیم یا سالمندان از کارافتاده شرایط اشتغال را ندارند، کمک‌های خود را به این افراد ادامه می‌دهند.

با توجه به اینکه فعالیت اقتصادی در قالب مؤسسه خیریه غیرقانونی است، اعضای خیریه اقدام به تشکیل مؤسسه رویان کرده‌اند تا در این قالب بتوانند از کسب و کار‌های خانگی و افراد خوداشتغال حمایت کنند. در این راستا یک تعاونی اقتصادی هم با مشارکت افراد جویای شغل و فعالان اقتصادی شکل گرفته است تا رونق اقتصادی در میان افراد نیازمند رقم بخورد.

پرورش حشرات، پارچه‌بافی، ایجاد گلخانه، تولید سنگ‌های زینتی، تولید میوه‌های خشک و... بخشی از مشاغلی است که توسط این مجموعه به افراد آموزش داده شده است و این مشاغل در حال حاضر فعالیت می‌کنند. 

 

ویدیو ها

پوستر ها

 

راه های ارتباطی

 آدرس مجموعه: مشهد، بزرگراه بسیج38، مصطفی خمینی38، پلاک50

تلفن ثابت: 05137663933

تلفن همراه: 09155150838

شبکه های اجتماعی:
رویداد هم افزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی @1401