«ارس» جایی برای تکامل تربیتی
مجموعه تربیتی علامه طباطبایی در سال 1385 با هدف ایجاد بسترهای مناسب برای رشد و تربیت درست جامعه کودکان و نوجوانان شکل گرفت. حلقه اولیه این مجموعه متشکل از دانشجویان و طلبههایی بوده است که حوزه تربیت کودک و نوجوان را آسیبشناسی کردهاند و سعی کردهاند برای دغدغههای ذهنی خود در این حوزه راهکارهایی ارائه دهند. این مجموعه در مدت فعالیت خود کوشیده است تا بر تمام حوزههای پرورشی کودکان و نوجوانان تمرکز کند. البته این مرکز در بین جوانان بیشتر به نام «ارس» شناخته میشود و اکثر برنامهها هم ذیل این نام اجرا میشود.
در این مجموعه تربیتی متناسب با نیاز مخاطب چند حوزه فعالیت تعریف شده است. ایجاد هیئت مذهبی یکی از زمینههای کاری اعضای مجموعه است. برای رفع نیازهای کودکان و نوجوانان در حوزه دروس و آموزش هم یک هیئت علمی در دل این مجموعه تشکیل شده است. اعضای این هیئت علمی علاوه بر حضور و فعالیت در مدارس اقدام به برگزاری اردوهای مطالعاتی برای دانشآموزان میکنند. هیئت ورزشی یکی دیگر از زمینههای کاری مجموعه علامه طباطبایی است که در دو حوزه «گردشگری و طبیعت» و «باشگاه رزمی» فعال است.
با توجه به سیاستهای این مجموعه تربیتی حضور تمام کودکان و نوجوانان در این مجموعه برای فعالیتهای مذهبی، علمی و ورزشی آزاد است. بعد از گذشت هر دوره دو ساله از بین نفرات حاضر، 20 نفر برای حضور در دورههای ویژه آموزشی انتخاب میشوند. افراد انتخاب شده بعد از حضور در این دورههای کارگاهی 2 تا 4 ساله تبدیل به افسران جنگ نرم میشوند که داری قدرت تفکر و تصمیمگیری در زمانهای حساس هستند. در واقع این افراد در این دوره به یک توانایی تصمیمگیری و اندیشه دست پیدا میکنند که میتواند پشتیبان آنها در برهههای مختلف باشد.
طبق برنامهریزی مدیران مجموعه ارس افرادی که دورههای آموزشی 2تا4 ساله را سپری میکنند میتوانند در حوزههای مختلف کاری مجموعه مانند سرگروه یا کمکمربی فعالیت تا دوره آزمون و خطا را در یک بازه 3 ساله سپری کنند. بعد از این مدت این افراد تبدیل به مربیان مجموعه ارس میشوند و با کودکان و نوجوانان کار تربیتی را پیش میبرند.
مسئولان مجموعه تربیتی ارس عمده فعالیت خود را در دو حوزه فرهنگی و تربیتی تعریف کردهاند. از نظر مدیران این مجموعه کار فرهنگی در قالب مناسبتها و با حضور عموم مردم انجام میشود. اما در کار تربیتی باید کار به گونهای پیش رود که خروجی مثبتی داشته باشد و همراه با آموزش و یادگیری باشد.
یکی از هدفگذاریهای اصلی این مجموعه تغییر نگاه افراد از تغییر اشخاص به تغییر خود است. این دیدگاهی است که مربیان و مسئولان مجموعه سعی دارند به کودکان و نوجوانان منتقل کنند تا دوره تربیتی با نتیجه مطلوبی همراه شود و در واقع افراد از سن کم تغییر در خود را آغاز کنند.
برنامهریزی مؤسسه ارس برای آینده ایجاد مدرسه غیرانتفاعی با رویکرد تربیتی و پرورشی فعلی این مجموعه است که میتواند به رشد کودکان و نوجوانان در فضای متفاوت کمک کند. همچنین برنامهریزی برای تشکیل اولین گروه کوهنوردی دختران نوجوان زیرنظر این مجموعه انجام شده است که تمامی امور مربوطه توسط بانوان انجام خواهد شد.