«فصل الخطاب» دریچهای برای پیوند حوزه با جامعه
اتصال حوزه و بدنه اجتماعی مردم، مطالبه و دغدغهای اساسی است. موسسه تخصصی تبلیغ «فصل الخطاب» از معدود مراکز و موسساتی است که سال 96 به همت حجت الاسلام احمد صابری تولایی برای پاسخ به این ضرورت در مشهد ایجاد شده و بر پرورش مبلغ و تولید محتوای کاربردی برای مبلغان و عموم مجموعههای دست اندرکار تبلیغ (اعم از حوزوی و غیرحوزوی) تمرکز دارد. به عبارت دیگر از یک سو درصدد احیای خطابه به عنوان قدیمی ترین و مهمترین رکن عرصه تبلیغ در حوزه علمیه خراسان است و از سوی دیگر توجه ویژه به تبلیغ مؤثر و پاسخگوی نیاز جامعه.
این موسسه بر تربیت مبلغانی تاکید دارد که افزون بر معرفت بخشی، برای مخاطب تامین بصیرت و ایجاد گرایش به انقلاب اسلامی نیز داشته و در واقع مبلغ اجتماعی تراز انقلاب باشند.
حجت الاسلام صابری تولایی با اشاره به حضور موسسه در صنف تولیدکنندگان محتوای تبلیغی کشور، مجمع خطبای کشور، مجمع خطبای مشعر و.... ارتزاق معرفتی بصیرتی مبلغان کشور را از اهداف بلندمدت این موسسه معرفی میکند که از طریق تولید محتوا، تدوین نظام آموزشی، تربیت مبلغ تراز و برگزاری دورههای مهارتی صورت میگیرد.
تاکنون حدود 170 مربی توسط این موسسه پرورش یافتهاند که در عقیدتی سیاسی سپاه، امامت جمعه شهرها و سایر عرصه های تبلیغی منشأ اثر هستند. در دوره های کوتاه مدت نیز که پیرامون مسائل روز از جمله جمعیت، فرزندآوری، انقلاب اسلامی، رسانه و فضای مجازی و....برگزار می شود، تاکنون بیش از 1500 نفر از خدمات این موسسه بهره مند شده اند. این موسسه همچنین در برخی مناسبت ها همچون دهه فجرانقلاب اسلامی و شهادت سردار سلیمانی، تولید محتوا و بیش از 120 کارگاه پیرامون مهارت های دفاع از کارامدی نظام در سطح کشور داشته است.
عضو هیات موسس موسسه فصل الخطاب درباره چالش هایی که با آن مواجه بوده است می گوید: در آغاز فعالیتمان باتوجه به نوبودن کار و نبود سرفصل، مدل و نظام آموزشی در حوزه فعالیت موسسه، افزون بر تجربه نگاری از اساتید مطرح خطابه کشور و حوزه های علمیه اصفهان و قم، سفرهایی نیز به عراق، لبنان، سوریه و .. که فعالیت تبلیغی شیعی دارند، انجام دادیم اما به نتیجه لازم نرسیده و نهایتا خودمان ناچار به تولید شدیم. از سوی دیگر کارهای برزمین مانده در این عرصه زیاد بود و باید در زمینه های مختلف نقش آفرینی می داشتیم که هم زمان زیادی از ما می گرفت و هم حواشی داشت. از دیگر چالش ها می توان به اپیدمی کرونا و اینکه معمولا تربیت مبلغ با دوره های پودمانی و کوتاه مدت جا افتاده در حالی که دوره های ما دوساله با مباحث عمیق و سنگین است و منجر به کاهش ورودی های موسسه شده است، اشاره کرد.
به اعتقاد حجت الاسلام تولایی، انتخاب مسائل واقعی و اولویت دار، کادرو شبکه سازی پیش از شروع کار، تجربه نگاری ناظر به زمینه فعالیت (به منظور پیشگیری از موازی کاری یا التقاط) و شروع جهادی و منتظر امکانات نماندن از لوازم شروع کار فرهنگی است.