مجمع اسلامی حبل الله

مجمع اسلامی حبل الله


معرفی مجموعه

«مجمع اسلامی حبل‌الله» جایی برای پیوند و برادری

جرقه‌های اولیه شکل‌گیری «مجمع اسلامی حبل‌الله» از سال93 زده شد. مهدی محمدآبادی در آن دوران با انجام فعالیت‌های تبلیغی در جمع دانش‌آموزان زاهدان و بندرعباس به بررسی دغدغه جدی حوزه تراز انقلاب، شاخصه‌های آن و مطالعه درباره بزرگان این حوزه پرداخت و دریافت که عقب‌ماندگی جدی میان ما و اهل سنت در میدان وسیع شناخت‌ها وجود دارد و تصورات و دغدغه‌هایی در ذهن‌ها هست که با نیازهای مردمی و تصویر رایج فاصله زیادی دارد. بنابراین اقدام به تشکیل یک حلقه مطالعاتی کرده و به بررسی مدل برخورد شیعه و سنی بر اساس مبانی دینی پرداختند. بسیاری از مبانی در شعارهای انقلاب وجود داشت که صحبت چندانی از عقبه فکری آن نشده بود از این‌رو برای شناخت مبانی دینی طبق جریانات فکری اهل سنت در ایران و جهان، شناخت میدانی با مطالعه و ایجاد ارتباط میدانی با برقراری رابطه با مراکز علمی اهل سنت ایجاد شد.

این روال دو سال ادامه یافت تا اینکه به فعالیت‌های مشترک مذاهب طی برنامه‌های مختلف روی آوردند. نمونه این فعالیت‌ها برپایی مراسم افطاری «وحدت و مقاومت» (بنیان مرصوص) با موضوع فلسطین در فرهنگ‌سرای امت بود. از سال95 مجمع رسما در سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان کانون فرهنگی تبلیغی به ثبت رسید و عرصه‌های جدیدی وفق با نیازهای واقعی مانند برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی برای انتقال مفاهیم به شیعیان در فعالیت‌های آن تعریف شد.
هدف کلی این مجمع، بازکردن گره‌های معرفتی و عاطفی شیعیان است که می‌تواند بسیاری از مشکلات این میدان را حل کند و تحقق انقلاب اسلامیِ امت اسلامی را نتیجه دهد. مردمی‌سازی که مدنظر مقام معظم رهبری است در حقیقت گمشده این موضوع است که با مجموعه‌ای از نگاه نخبگانی در ابتدا و سپس حرکت عمومی حل‌شدنی است. از این‌رو با نگاه به فرادست، حلقه‌های مطالعه و فکر و شناخت را از داخل آغاز کردند تا به کشورهای مسلمان منطقه شامل، پاکستان، افغانستان، عراق و فلسطین برسد. به این ترتیب از ادبیات انقلابی و شعاری فاصله گرفتند و به استفاده از پایه‌های عقلانی و دینی روی آوردند که درنتیجه اعتمادسازی در دو طرف ایجاد شده است.
با دغدغه‌ تولید محصولات رسانه‌ای نیز مجموعه‌ی چندقسمتی تصویری «زینت دوش نبی» با موضوع (حب اهل‌بیت(ع) در میان اهل سنت) تولید و از سیمای ج.ا پخش شد.
برگزاری دوره‌های تربیت نیرو، تبدیل یک همایش به یک رویداد اقتصادی در مناطق سنی‌نشین استان، فعالیت‌های مشترک با نهادهای مختلف انقلابی و راه‌اندازی کاروان‌های تلفیقی شیعه و سنی برای پیاده‌روی اربعین با درنظر گرفتن مختصات اعتقادی طرفین از دیگر فعالیت‌های این مجمع بوده است.  
چالش‌های جدی این مجموعه برای همه فعالان این عرصه مشترک است؛ دغدغه اصلی این مجمع غلبه نگاه شعاری و نمادین است. زیرا جای پی و ساختمان عوض شده و نگاه امنیتی، قاعده تصمیم‌سازی در موضوع اهل سنت شده است، درصورتی‌که این مساله یک موضوع فکری است. از سوی دیگر برچسب زدن هم کدورت‌ها را افزایش می‌دهد درحالی‌که با هم‌جوشی این مشکلات برطرف می‌شود.

ویدیو ها

پوستر ها

 

 

راه های ارتباطی

 آدرس مجموعه: مشهد،شهید صادقی17، پلاک 10، مرکز فعالیت های نوین فرهنگی، واحد 7

تلفن همراه: 09151013812

شبکه های اجتماعی:
رویداد هم افزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی @1401