کانون روستازادگان

کانون روستازادگان


معرفی مجموعه

«باشگاه کشاورزان جوان» فرصتی برای میدان دادن به جوان روستایی

 

کانون روستازادگان، شاخه استانی و زیر مجموعه «باشگاه کشاورزان جوان» است. تشکیل این سازمان مردم نهاد به سال 1382 و خاستگاه آن به خراسان رضوی بازمی‌گردد و اکنون با مجوز وزارت کشور با مدیریت روح ا... موسوی در سطح ملی فعالیت می‌کند.

فعالان این کانون، ایجاد چنین ساختاری را پاسخ به یک دغدغه جدی می‌دانند و آن، جایگاه دادن به جوانان روستایی، انسجام بخشی و سازمان دادن به آنان برای تعالی روستاها است، به طوری که جوان روستایی با ساز و کاری مشخص، در بستر باشگاه و به صورت مستقیم، نه فقط در مدیریت روستا بلکه در افق نهایی، در سیاست گذاری‌های کلان ملی اثرگذار باشد.

 آنها معتقدند چنین ساختاری مردمی، آسیب‌های متعددی به همراه داشته است که از جمله آنها می‌توان به رهاشدگی جوان روستایی، مهاجرت او و در نتیجه از بین رفتن ظرفیت‌های روستا اشاره کرد. برگزاری 3500 جلسه توجیهی برای جوانان روستاهای مختلف، موجب شده است نه فقط در 160 روستای خراسان رضوی، بلکه در 6 استان دیگر نیز شاهد شکل‌گیری باشگاه کشاورزان جوان و بروز تدریجی نتایج آن باشیم.  مدیران این مجموعه می‌گویند گام نخست برای ایجاد باشگاه، برگزاری جلسه‌های توجیهی با هدف ایجاد تعلق خاطر نسبت به روستا و آینده آن در میان جوانان روستایی است. گام‌های بعدی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و بازدید از مراکز و روستاهای موفق است.

ترمیم از هم گسیختگی اجتماعی و احیای زندگی اجتماعی قدیم در روستاها، از اهدافی است که حتی در آموزش‌های اقتصادی باشگاه کشاورزان جوان مدنظر قرار دارد. از دستاوردهای عینی تحقق این رویکرد نیز می‌شود به روستاهایی اشاره کرد که با تلاش این سازمان مردم نهاد، اهالی به تجمیع اراضی خرد خود برای انجام کارهای کشاورزی بزرگ مقیاس، رضایت داده‌اند.

 دادن اعتماد به نفس به جوان روستایی در روستاهایی که از باشگاه‌های کشاورزان برخوردارند تا آنجا پیش رفته است که در 45 روستا و همگی در خراسان رضوی، سند توسعه ده ساله با کمک نخبگان ساکن یا مهاجرت کرده آن روستا تهیه شده است. اتفاق خوب دیگری که در دست کم 80 روستای دارای باشگاه کشاورزان جوان رخ داده، تشکیل صندوق‌های قرض‌الحسنه با منابعی از داخل و خارج روستا بوده است.

یکی دیگر از دستاوردهای این سازمان مردم نهاد در روستاهای برخوردار از ساختار یادشده، راه اندازی کتابخانه روستایی است. رونق اشتغال در روستاها با استفاده از ظرفیت‌های شناسایی شده کار مثبت دیگری است که با کمک این سمن انجام شده و نه فقط ساکنان روستاها بلکه پای سرمایه‌های ساکنان سابق را نیز به میان ‌آورده است.

تراکم برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و پویایی ایجاد شده در این روستاها نیز یک نتیجه واضح داشته و آن، مهاجرت معکوس روستاییان شهرنشین‌شده بوده است. این امر که در روستاهای مختلف با درصدهای متفاوت در حال وقوع است، در برخی موارد مانند روستای رزمگاه از توابع شهرستان فریمان تا آنجا پیش رفته است که طرح هادی کنونی روستا برای سکنی دادن افرادی که تمایل به بازگشت دارند، پاسخگو نیست و نیاز به بازنگری دارد.

ویدیو ها

پوستر ها

 

 

کاتالوگ ها

راه های ارتباطی

 آدرس مجموعه: مشهد، امام رضا 35، پلاک 28، ساختمان یاسین، طبقه اول، واحد2

تلفن همراه: 09156589775

وب سایت : https://irbkj.ir

رویداد هم افزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی @1401