«کتاب و برکت» محلی برای فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی
کار و کتاب دو محوری است که سیده فاطمه نمازی در مجموعه «کتاب و برکت» کنار هم آورده است. این بانو که متولد 1367 است با وجود داشتن 5 فرزند از کارهای اجتماعی دست نکشیده است.
او تحصیلات حوزوی دارد و در سال 93 مسئولیت مقر کتاب مشهد را بر عهده میگیرد. در ادامه انتقال همسر او به شهرستان خضری دشت بیاض در خراسان جنوبی مسیر کاری او را تغییر میدهد. او آنجا هم تلاش میکند تا فعالیت خود را ادامه دهد اما استقبال چندانی از کتاب نمیشود. از سوی دیگر او فهرستی از فعالیتهایش برای دفتر امام جمعه آنجا میبرد تا مسیر خدمت را برای خودش هموار کند. در این دیدار او متوجه میشود که فعالیتهای اقتصادی حلقه مفقوده این شهرستان است که با استقبال مواجه میشود. مسئله بیکاری را موضوع مهمی میداند که باید در شروع فعالیت هایش لحاظ کند.
در سال 98 موسسه کتاب و برکت را کلید میزند و در آن بانوان را تشویق میکند که با به کار گیری هنرهای دستی خود کسب درآمد کنند. کلاس اشتغال بانوان و آدینه بازار دو فعالیتی است که با کمک دفتر امام جمعه شکل میگیرد و با استقبال بانوان روبرو میشود. کارگاه مشاغل خانگی باعث ایجاد انگیزه در بانوان میشود و آنها را با چالشهای یک اشتغال خانگی روبرو میکند.
اجاره یک مکان در شهر باعث میشود تا این ایده به عمل گره بخورد و مکان کتاب و برکت حلقهای برای وصل شدن کارآفرینان با یکدیگر شود. خانواده نمازی یک سال در این شهر ساکن هستند تا اینکه فوت پدر همسرش در شهر رضویه آنها را به این شهر میکشاند. موسسه خیریهای که تا کنون توسط پدر همسرش اداره میشده است حالا به همسرش سپرده میشود و او را نیز وارد دنیای تازهای میکند.
شهرک رضویه هم کانون تازهای میشود که نمازی فعالیتهای اقتصادی و کارآفرینیاش را ادامه بدهد. این میان او متوجه یک مشکل بزرگ هم میشود. افرادی که برای کمک گرفتن به خیریه مراجعه میکنند دیگر تمایلی برای انجام کار اقتصادی ندارند. کسانی که افراد خانوادهشان بیکار است ولی نمیخواهند شاغل شوند و به دنبال بستههای معیشتی هستند. این موضوع باعث میشود تا همسرش را تشویق کند که خدمات رایگانش را به حداقل برساند. مسئلهای که با اعتراض زیاد مددجویان روبرو میشود. البته پافشاری آنها برای پرداختن حداقل هزینه برای دریافت نیاز باعث میشود که تا حدودی این فرهنگ تغییر کند و نیازمندان برای بهبود شرایطشان کار را انتخاب کنند.
موسسه کتاب و برکت در رضویه هم راه خودش را پیدا میکند تا جایی برای گرد هم آوردن کارآفرینان خُرد شود.
این موسسه کانونی برای اشتغالزایی میشود و در کنارش با برگزاری اردوهای ماهیانه باعث ایجاد بازار، آموزش، انگیزه و مشاوره برای تولیدکنندهها میشود. همایش هایی به نام بورس نیز باعث مناقصه محصولات با قیمت کمتر می شود. افرادی که تولید می کنند ولی نمی توانند اجناسشان را بفروشند به چرخه خرید و فروش وارد می شوند. نمایشگاه مبادله کالا نیز از دیگر ابتکارات نمازی است تا محصولات تولید شده را به فروش برساند.