«پاتوق محله سجاد»نگاهی نو به نقش مسجد
اگر چه مسجد امام سجاد(ع) را با پیشینه تاریخی آن و مراسمات بزرگ مذهبی می شناسند ولی بخش قابل توجهی از کارکرد این مسجد به افرادی است که در آن نقش آفرین بوده اند؛ از رزمندگان دهه شصت وهفتاد تا نسل بعد از رزمندگان در دهه هشتاد؛ ونسلی که در دهه نود, به دنبال ارتقای کارکردهای مسجد در جهت کمی و کیفی بود و در این راستا بخشی از جوانان مسجد ظرفیتی به نام «پاتوق محله» را در جهت ارتقای مسجد راه اندازی نموده است.
اولین جرقه های راه اندازی «پاتوق مسجد حضرت سجاد علیه اسلام» به فعالیت بچه های مسجد در حوزه اقتصاد مقاومتی بازمی گردد؛ زمانی که بچه های مسجد در راستای گفتمان اقتصاد مقاومتی تصمیم گرفتند,فارغ از کلیشه ها و اقدامات تکراری فروشگاههای عرضه اجناس ایرانی را شناسایی و در قالب یک اپلیکیشن به مردم معرفی کنند.در کنار این اقدام خلا محتوای ناب از جمله ضرورت هایی بود که بچه ها را به سمت وسوی گفتمان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری برد و آنان را در مسیر وبستری قرار می داد که روز به روز به دغدغه هاشان وسوالهاشان افزوده می شد. همزمانی این برنامه با رخداد سیل آققلا و زلزله کرمانشاه، حکم فرصتی عملی برای تجربه آموخته هایشان را داشت.که از درون این اقدام هم تربیت را رقم بزنند و هم گفتمان کنش گری مبتنی بر آن را توسعه دهند
گام بعدی در این مسیر رشد که منجر به ایده نهایی پاتوق محله شد، کار جمعی با سایر مساجد و به اشتراک گذاشتن دغدغه ها بود که به شیوع کرونا منتهی شد و به فعالیتهای اجتماعی این مسجد، رونق مضاعف داد. ایجاد قرارگاه شهید آشتیانی متشکل از 28 مجموعه, اقدامی بود که برای کاستن از آسیبهای کرونا تدبیر شد. و با توصیه رهبری مبنی بر انجام رزمایش مواسات، به اوج خود رسید.
تجربه های یادشده با تشکیل یک مرکز نیکوکاری ذیل مسجد امام سجاد(ع)در تابستان 99 شکل منسجم تری به خود گرفت اما باز هم کار در همین مرحله متوقف نماند و جوانان این مسجد را به فکر فراتر رفتن از موضوعات خیرانه انداخت؛ ایده ای جامع که ارائه خدمت به افراد کم برخودار، یکی از زیرمجموعه های آن باشد و نه همه آن.
پاتوق محله سجاد با این پیشینه و با دو هدف شناسایی ظرفیتهای مردمی و استفاده از آن در راستای رفع دغدغه ها و مسائل انقلاب اسلامی شکل گرفت.
تحقق اید های با این جامعیت، حرکتی نو بود و به قاعده تمام کارهای خلاقانه، چالشهایی پیش روی خود داشت.
درون گرایی افراطی در برخی مجموعه ها و حتی فعالان مسجدی، نخستین چالش بود که دست اندرکاران پاتوق محله سجاد باید با ترویج نگاهی جدید بر آن فائق می آمدند؛ نگاهی که فعالیت های مسجد با مردم گره می خورد و رسالت مسجدی ها پای کار آوردن دیگران نیز هست.
مجاب کردن افراد حاضر در مسجد ناظر به نقش محلی مسجد,تغییر در فرمان سیاست ها وبرنامه ها را می طلبید که ناظر به فضای محله از جمله چالش هایی بود که پاتوق محله با آن مواجه بود و این تغییر رویکرد هم خود را در برنامه های مسجد نشان دهد و هم در سیستم مدیریتی.
این مجموعه در کنار برنامه ریزی برای ترویج دیدگا ههای یادشده، دو محور اصلی گفتمان سازی و شبکه سازی را سرلوحه کار خود دارد. به طور مثال یکی از کارهای انجام شده برای شبکه سازی، شناسایی 200 ظرفیت اعم از افراد دغدغه مند، مدارس، نهادهاو ... است که مسجد می تواند با آنها ارتباط بگیرد و با کمکشان برای حل مسائل شناسایی شده اقدام کند.
پرورش نیروهای انقلابی از میان دختران و پسران نوجوان از اولویتهای پاتوق محله سجاد است که برای تحقق آن برنام ههای مختلفی مانند طرح برپا و رویداد نوگام انجام شده است.
آدرس مجموعه: مشهد، بلوار سجاد، سجاد 21، امین 2، پاتوق محله
تلفن همراه: 09374347370
شبکه های اجتماعی: